Du är här: Startsidan » Skönhetstips

Skönhetstips

Skönhetstips

Vi vet alla att när vi tycker att vi ser bra ut, så mår vi också bra. Det motsatta stämmer likaväl överens. Om du mår bra, ser du bra ut. Om du behöver förbättra din självbild eller bara fortsätta att känna dig vacker, försök att koncentrera dig på att hitta innovativa sätt för att öka din självsäkerhet och få dig att känna dig mer nöjd med dig själv. Kanske är det dags att prova en ny sorts rött läppstift eller klippa ditt långa hår kortare. Vad du än bestämmer dig för, kom ihåg att det i slutändan bara handlar om vad som gör dig lycklig både på insidan och utsidan.

Boka in en helg då och då och ge dig själv en hudvårdsbehandling. När din hud ser som bäst ut, kommer också du att lysa av energi och självförtroende. Kom överens med dig själv om att då och då göra en ansiktsmask, en helkroppsmassage eller manikyr. Vill du se ut som om du flög till Mallorca över helgen? Spendera då lite tid med att testa de senaste så kallade "sun-tanners" som ger en säker och verklighetsliknande solbränna samtidigt som den vårdar din hud. Även om det är mitt i vintern kan denna vackra gyllene glans få dig att känna dig i toppenform. Skäm bort dig regelbundet med saker såsom massage, ansiktsbehandlingar, bubbelbad och långa promenader. När du känner dig nere, kommer din kropp att uppskatta effekterna av denna typ av avslappning. Riktig vila är väldigt viktigt för din generella hälsa och välmående så se till att få mycket vila emellanåt. Minska din stress genom att fixa lite i trädgården, campa i skogen eller spela en runda golf. Eller testa t.ex. att parkera din bil ett par kvarter från ditt arbete och gå sista biten. Denna typ av regelbundna "övningar" kommer definitivt få dig att må bra. Glöm bara inte att dricka mycket vatten. När du dricker vatten, hydratiserar det inte bara inom dig, det hjälper även till att få din hud att må och se bättre ut. Att äta hälsosam mat tillgodoser också dig med viktiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och fibrer och innehåller ofta mindre kalorier än färdigförpackad mat. Sist men inte minst, gör något för någon annan. Det kommer få dig att känna dig upprymd inombords, vilket även gör att du kommer känna dig vackrare på utisdan.

Ta hand om din kropp med hjälp av några av våra tips nedan. När du känner dig fin med ditt yttre, kommer du bli förvånad över hur bra du kommer att må. Dessa två aspekter hänger samman så tätt att du noga måste beakta de båda för att känna dig på topp.

Generella Skönhetstips

Snabb och lätt läppglans
Lägg på ett generöst lager med vaselin på dina läppar för en hållbar läppglans. Det förebygger även torra läppar och sprickor.

Solbränna
Aloe Vera gel på solbrända områden hjälper till att svalka av och läka.

Pösiga ögon och påsar under ögonen
Håll en metallsked under kallt vatten och håll sedan skeden mot den pösiga delen i åtminstone en minut. Ett annat tips är att lägga tepåsar med kamomill eller gurkbitar över dina ögon i ca 15 minuter och sedan skölja av väl med kallt vatten.

Torra läppar
Lägg till "läppborstning" till dina morgonrutiner genom att använda dig en mjuk tandborste eller en frottéhandduk. Lägg sedan på lite läppbalsam för att göra läpparna mjukare.


Läs också: Tips på ansiktsövningar