Du är här: Startsidan » Makeup

Makeup

Kosmetika

Blir du förvirrad när du besöker skönhetsbutiken? Får alla valen av ögonskugga, läppstift och fondations dig att bli yr? Vi hjälper dig att veta precis vad du ska titta efter för att framhäva dina naturliga linjer och för att dölja de saker du inte gillar hos dig själv. Du kommer att få reda på varför du alltid ska välja produkter med SPF (Sun Protection Factor, dvs. solskyddsmedel). Detta kommer hjälpa dig att förhindra framtida skador på din hud och göra dina sminkrutiner att blir mindre tidskrävande (och dyra) i 15 till 20 år. Fördelarna med att använda produkter med SPF kommer hålla livslänge.

En annan investering som har en långverkande effekt är Permanent makeup. Permanent makeup är ett utmärkt val för människor som vill spara tid på den grundläggande makeupen såsom eyeliner och läppstift. Borta är de dagar då man fick smyga in på tatueringssalongen för en snabb läppfix. Licensierade specialister kan manuellt implantera pigment så att helhetseffekten blir naturlig och kan ökas på med traditionell makeup. Du kommer spara tid på morgonen, se bra ut trots att regnet öser ner, när du tränar men även när du går till sängs på natten! Kom dock ihåg att permanent makeup är just permanent! Den typ av makeup som är trednig nu kanske är helt ute nästa år. Om du väljer att göra en permanent makeup bör du därför hålla dig till enkla grunder så att du sedan själv kan styla så som du önskar säsong till säsong.

Det primära målet med att bära smink är att visa upp ett vackert ansikte utan att andra märker allt det hårda arbete som ligger bakom för bli så snygg. Framhäv din naturliga skönhet med våra enkla makeup tips för att skapa förbluffande vackra ögon, läckra läppar och en fin ansiktshud. Kanske är du inte född med den hudtyp som du önskar, eller kanske önskar du bara täcka över blemor inför exempelvis en dejt. Oberoende av vad du letar efter så erbjuder vi tips på hur du gör för att lägga en perfekt eyeliner eller döljer blemor. Vi ger även tips för behandling av makeupprodukter och hur länge olika produkter varar. Att exempelvis veta när det är dags att kasta din mascara och köpa en ny kan vara värdefullt att veta. Till exempel, släng kosmetika, även dyr sådan, inom följande ramar: Läppstift 1 år; ögonskugga, eyeliner och mascara 3 månader; rouge 6 månader; nagelpolish 2 år om förvarad bra. Efter du har öppnat och börjat använda din makeup så är den exponerad för luft och alla olika typer av miljöämnen som sedan hamnar i ditt ansikte och på dina händer.

Vill du kanske veta vad för penslar som är bäst? Naturliga borstar håller längre och är nästan alltid bättre än syntetiska. Bra val är sådana med ekorrhår, vilka ofta är mjukast; sobel varar nästan för evigt och kan användas med krämigare produkter såsom läppstift. På slutet av dagen är ett bra tips för att avlägsna sminket att använda babyolja. Badda lite på en bommulstuss och svep över ansiktet. Använd dessa och andra värdefulla tips för att få ut det mesta av din makeup och sminkning och låt den naturliga skönheten lysa igenom!

Läs också:
- Läppar
- Ögon
- Foundation
- Kinder