Du är här: Startsidan » Ansiktsmask

Ansiktsmask

Ansiktsmask

På grund av säsongsskiftningar, blir vår hud ibland torr och uttorkad och våra blodkärl blir mer synliga. En ingående rengöring och uppfräschning av huden blir då nödvändig, och det finns inget effektivare än en djuprengörande ansiktsmask. Ansiktsmasker är ett underbart sätt att få din hud att glänsa och få den att se yngre och fräschare ut. Det bästa är att du kan göra hälsosamma och naturliga ansiktsmasker hemma. Läs några av våra enkla recept på ansiktsmasker och berika din upplevelse av din hud med komforten att kunna göra det hemma.

Vad är en ansiktsmask?

En ansiktsmask är en enkel och effektiv kosmetisk process som hjälper till att behålla din hy mjuk och se yngre ut. Maskerna ökar blodcirkulationen, förtunningen av porerna och tar bort toxiner och hjälper till att förebygga detta. Generellt är ingredienserna i ansiktsmasker mer koncentrerade än de i lotions och rengörare och ger därför mer synbara resultat på en kortare tidsperiod.

Fördelar med att använda en ansiktsmask

Ansiktsmasker är inte bara underbara att skämma bort kropp och själ med, utan de kosmetiska behandlingarna hjälper också till att strama åt huden och rengöra huden. De liknar mycket "hemma-spas" med minskad stress, ökat välbefinnande och tillåter en känsla av lyx. Slutresultatet är en förnyad hy och ett yngre framträdande.

Tänk på ansiktsmasker som det ultimata leveranssystemet av näringsämnen. Eftersom en mask är mycket tunnare än en moisturizer eller tropisk behandling och på grund av dess längre användning och den inre värme den genererar, och som öppnar porerna och ökar intaget av näringsämnen i huden snabbare och effektivare så känner man sig bättre psykiskt och fysiskt. När det är nödvändigt kan masker också ta bort överflöd av olja och smuts från huden mer skonsamt än blodstillande medel, toners eller skrubbning. Ansiktsmasker kan också hjälpa till att fylla på nödvändiga hudoljor, speciellt under stränga vintermånader.

Hur ofta ska jag använda ansiktsmasker?

För att undvika långvarig uttorkning av huden bör ansiktsmasker inte användas oftare än en gång i veckan, vilket är det mest ideala. Tänk på ansiktsmasker som övningar - du kommer inte se fördelarna med dem om du bara använder dem ett par gånger om året. Om du inte har möjlighet att lägga en ansiktsmask speciellt ofta, oroa dig inte. Vid säsongsändringarna på slutet av sommaren (när huden ofta är törstig efter mycket solande) och på slutet av vintern (när huden är trött och hängig) är de bästa tiderna att lägga en ansiktsmask. Avsluta masken genom att använda en varm, våt flannell tygbit för att ta bort masken och det kommer att göra att huden ser klarare och fräschare ut.

Vad för typ av ansiktsmask ska jag använda för min hudtyp?

Beroende på vad för hudtyp du har bör du använda olika sorter ansiktsmasker. Om du har en fet hud bör du använda dig av lermasker för att på så sätt få bort överlödiga feta fläckar. Har du en torr hud, prova då att använda en "krämigare" och "fuktigare" mask. Har du känslig hud, använd en lätt gel mask. Är din hudtyp en blandhy kan du behöva använda dig av olika typer av masker för att förebygga och förhindra olika typer av problem. Bästa resultat får du om du väljer en ansiktsmask som passar den hudtyp du har och förebygger diverse åkommer du kan tänkas behöva behandla.

Hur du använder ansiktsmasker:

1. Tvätta ansikte och hals
2. Applicera en skyddande kräm runt dina ögon och mun
3. Applicera en mask på ditt ansikte och halsen men behåll den inte på i längre än 20 minuter.
4. Ta sedan bort ansiktsmasken med varmt vatten eller mineralvatten
5. Applicera sedan en mjukgörande kräm

Lästips
Här kan du läsa mer om Ansiktsmask